Een SEM Mandje heeft een defensieve basis. Dividendaandelen met een gekochte putoptie als verzekering en een verkochte calloptie voor extra rendement. 

  • Beleggersprofiel: Defensief
  • Minimum inleg: EUR 25.000,-


Voor wie is een SEM Mandje geschikt?

U bent een lange(re) termijn belegger, die zich prettig voelt bij een meer defensief ingerichte portefeuille. De portefeuille bestaat uit aandelen van bedrijven met een goed dividendbeleid, aangevuld met optieconstructies voor rendement en zekerheid. Behoud van uw vermogen met uitzicht op een solide jaarrendement is uw voornaamste doel.

Wat is een SEM Mandje?

Een SEM Mandje is een aandelen- en optie portefeuille geschikt voor de defensief ingestelde belegger. Als basis van de portefeuille worden er putopties gekocht als verzekering onder de aandelen. Zo weet u van tevoren wanneer u risico loopt. Er worden callopties verkocht voor extra rendement en het verlagen van de investering. De optiekoersen bewegen mee met de koersen van het onderliggende aandeel. SEM zorgt ervoor dat het niveau van de bescherming in lijn is met de koers van het aandeel en beschermt daarmee uw portefeuille doorlopend. Daarnaast neemt SEM call spreads op in portefeuille en wordt er in SEM Rendement Certificaten belegd, het alternatief voor beleggen in aandelen maar wel met een ingebouwde bescherming.

Waarin belegt een SEM Mandje?

Voor de aandelen en opties richt SEM zich voornamelijk op de AEX, AMX en AscX. Met de SEM Rendement Certificaten heeft SEM de mogelijkheid om wereldwijd in verschillende fondsen en/of indices te beleggen.

Wat is het rendement van een SEM Mandje?

Het SEM Mandje heeft een defensief profiel. Dit betekent dat er minder risico gelopen wordt waardoor het rendement nu eenmaal beperkter is. Het SEM Mandje is in 2008 van start gegaan en heeft gedurende de economische crisis een sterke performance laten zien. Ondanks de forse, wereldwijde koersdalingen, heeft het SEM Mandje goed stand gehouden.

Jaar Rendement
2018 -3,1%
2017 +7,1%
2016 +4,45%
2015 +7,0%
2014 +1,5%
2013 +6,5%
2012 +1,7%
2011 -2,5%
2010 +8,7%
2009 +21,2%

 

Wat kost SEM Mandje

Voor een tarievenoverzicht klikt u hier.

Hoe open ik SEM Mandje?

U kunt online op de website van SEM uw openingsdocumenten invullen en uw rekening wordt geopend. Gewoon online en wanneer het u uitkomt. Wilt u liever een persoonlijke afspraak om een rekening te openen? Maak dan gebruik van het online contactformulier of bel op 020-220 3901.


Afspraak maken?