Een SEM Mandje heeft een defensieve basis. Dividendaandelen met een gekochte putoptie als verzekering en een verkochte calloptie voor extra rendement. 

  • Beleggersprofiel: Defensief
  • Minimum inleg: EUR 50.000,-


Voor wie is een SEM Mandje geschikt?

U bent een lange(re) termijn belegger, die zich prettig voelt bij een meer defensief ingerichte portefeuille. De portefeuille bestaat uit aandelen van bedrijven met een goed dividendbeleid, aangevuld met optieconstructies voor rendement en zekerheid. Behoud van uw vermogen met uitzicht op een solide jaarrendement is uw voornaamste doel.

Wat is een SEM Mandje?

Een SEM Mandje is een aandelen- en optie portefeuille geschikt voor de defensief ingestelde belegger. Als basis van de portefeuille worden er putopties gekocht als verzekering onder de aandelen. Zo weet u van tevoren wanneer u risico loopt. Er worden callopties verkocht voor extra rendement en het verlagen van de investering. De optiekoersen bewegen mee met de koersen van het onderliggende aandeel. SEM zorgt ervoor dat het niveau van de bescherming in lijn is met de koers van het aandeel en beschermt daarmee uw portefeuille doorlopend. Daarnaast kan SEM call spreads opnemen in de portefeuille als alternatief voor een aandelenbelegging.

 

Waarin belegt een SEM Mandje?

Voor de aandelen en opties richt SEM zich op de bedrijven die genoteerd staan in de AEX. Dat heeft onder andere te maken met de kwaliteit van die noteringen, de marktkapitalisatie, het dagelijkse volume in de aandelen en opties (waardoor kopen en verkopen nooit een probleem is) en de langlopende opties (tot 5 jaar) in de meeste noteringen van de AEX.

 

Wat is het rendement van een SEM Mandje?

Het SEM Mandje heeft een defensief profiel. Dit betekent dat er minder risico gelopen wordt waardoor het rendement nu eenmaal beperkter is. Het SEM Mandje is in 2008 van start gegaan en heeft gedurende de economische crisis een sterke performance laten zien. Ondanks de forse, wereldwijde koersdalingen, heeft het SEM Mandje goed stand gehouden.

Jaar Rendement
2019 +16,36%
2018 -3,1%
2017 +7,1%
2016 +4,45%
2015 +7,0%

 *Risk disclosure: De getoonde rendementen zijn bruto en gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles. De kosten dienen hier nog vanaf getrokken te worden om tot het netto rendement te komen. Het gaat om alle kosten die u kunt vinden op de pagina tarieven. De rendementen dienen ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van uw portefeuille kan fluctueren.

 

Wat kost een SEM Mandje

Voor een tarievenoverzicht klikt u hier.

Hoe open ik een SEM Mandje?

Indien u klant bij SEM wilt worden, kunt u de openingsdocumentatie telefonisch of per e-mail bij ons aanvragen. Heeft u vragen of stelt u het op prijs om eerst een afspraak te maken dan kunt u uw gegevens achterlaten via het contactformulier. U kunt ons telefonisch bereiken op 020 - 22 03 901 of per e-mail via info@sem.nl.


Afspraak maken?

Let op: Risicoloos beleggen bestaat niet. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen