Een SEM Maatpak heeft het Mandje als defensieve basis maar is uitgebreid met een aantal offensievere optiestrategieën.

  • Beleggersprofiel: Gematigd offensief
  • Minimum inleg: EUR 50.000,-

 

Voor wie is een SEM Maatpak geschikt?

U bent een lange(re) termijn belegger, die zich prettig voelt bij defensieve strategieën. Deze dienen als ruggengraat van de portefeuille, maar zijn aangevuld met offensievere constructies. Net als bij het SEM Mandje bestaat de portefeuille uit aandelen met defensieve optieconstructies van bedrijven met een goed en solide dividendbeleid. Daarnaast worden er nu ook offensievere optieposities ingenomen met kans op een hogere rendement. U bent bereid om meer risico te lopen. Vermogensgroei is uw voornaamste doelstelling.

 

Wat is een SEM Maatpak?

Een SEM Maatpak is een aandelen- en optie portefeuille geschikt voor de (gematigd) offensievere belegger. Als basis van de portefeuille worden er putopties gekocht als verzekering onder de aandelen. Zo weet u van tevoren wanneer u risico loopt. Er worden callopties verkocht voor extra rendement en het verlagen van de investering. De optiekoersen bewegen mee met de koersen van het onderliggende aandeel. SEM zorgt ervoor dat het niveau van de bescherming in lijn is met de koers van het aandeel en beschermt daarmee uw portefeuille doorlopend. Daarnaast belegt SEM in SEM Rendement Certificaten, het alternatief voor beleggen in aandelen maar wel met een ingebouwde bescherming. Bij een SEM Maatpak worden er tevens meer offensieve constructies ingenomen om het rendement te verhogen.

Waarin belegt een SEM Maatpak?

Voor de aandelen en opties richt SEM zich voornamelijk op de AEX, AMX en AscX. Met de SEM Rendement Certificaten heeft SEM de mogelijkheid om wereldwijd in verschillende fondsen en/of indices te beleggen.

Wat is het rendement van een SEM maatpak?

Het SEM Maatpak heeft een (gematigd) offensief profiel. Dit betekent dat er meer risico gelopen wordt waardoor het rendement hoger kan zijn. Het SEM Maatpak is in 2009 van start gegaan en heeft tijdens de economische crisis gebruik kunnen maken van herstel in de markt door de meer offensieve constructies.

Jaar Rendement
2018 -3,09%
2017 +8,80%
2016 +6,28%
2015 +5,9%
2014 +3,1%
2013 +11,4%
2012 +4,48%
2011 -7,05%
2010 +10,8%
2009 +31,5%

Wat kost een SEM Maatpak

Voor een tarievenoverzicht klikt u hier.

Hoe open ik een SEM Maatpak?

U kunt online op de website van SEM uw openingsdocumenten invullen en uw rekening wordt geopend. Gewoon online en wanneer het u uitkomt. Wilt u liever een persoonlijke afspraak om een rekening te openen? Maak dan gebruik van het online contactformulier of bel op 020-220 3901.


Afspraak maken?