Een SEM Maatpak heeft het Mandje als defensieve basis maar is uitgebreid met een aantal offensievere optiestrategieën.

  • Beleggersprofiel: Gematigd offensief
  • Minimum inleg: EUR 50.000,-

 

Voor wie is een SEM Maatpak geschikt?

U bent een lange(re) termijn belegger, die zich prettig voelt bij defensieve strategieën. Deze dienen als ruggengraat van de portefeuille, maar zijn aangevuld met offensievere constructies. Net als bij het SEM Mandje bestaat de portefeuille uit aandelen met defensieve optieconstructies van bedrijven met een goed en solide dividendbeleid. Daarnaast worden er nu ook offensievere optieposities ingenomen met kans op een hogere rendement. U bent bereid om meer risico te lopen. Vermogensgroei is uw voornaamste doelstelling.

 

Wat is een SEM Maatpak?

Een SEM Maatpak is een aandelen- en optie portefeuille geschikt voor de (gematigd) offensievere belegger. Als basis van de portefeuille worden er putopties gekocht als verzekering onder de aandelen. Zo weet u van tevoren wanneer u risico loopt. Er worden callopties verkocht voor extra rendement en het verlagen van de investering. De optiekoersen bewegen mee met de koersen van het onderliggende aandeel. SEM zorgt ervoor dat het niveau van de bescherming in lijn is met de koers van het aandeel en beschermt daarmee uw portefeuille doorlopend. Bij een SEM Maatpak worden er tevens meer offensieve constructies ingenomen om het rendement te verhogen.

Waarin belegt een SEM Maatpak?

Voor de aandelen en opties richt SEM zich op de bedrijven die genoteerd staan in de AEX. Dat heeft onder andere te maken met de kwaliteit van die noteringen, de marktkapitalisatie, het dagelijkse volume in de aandelen en opties (waardoor kopen en verkopen nooit een probleem is) en de langlopende opties (tot 5 jaar) in de meeste noteringen van de AEX.

Wat is het rendement van een SEM Maatpak?

Het SEM Maatpak heeft een (gematigd) offensief profiel. Dit betekent dat er meer risico gelopen wordt waardoor het rendement hoger kan zijn. Het SEM Maatpak is in 2009 van start gegaan en heeft tijdens de economische crisis gebruik kunnen maken van herstel in de markt door de meer offensieve constructies.

Jaar Rendement
2019 +16,56%
2018 -3,09%
2017 +8,80%
2016 +6,28%
2015 +5,9%

 *Risk disclosure: De getoonde rendementen zijn bruto en gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles. De kosten dienen hier nog vanaf getrokken te worden om tot het netto rendement te komen. Het gaat om alle kosten die u kunt vinden op de pagina tarieven. De rendementen dienen ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van uw portefeuille kan fluctueren.

 

Wat kost een SEM Maatpak

Voor een tarievenoverzicht klikt u hier.

Hoe open ik een SEM Maatpak?

Indien u klant bij SEM wilt worden, kunt u de openingsdocumentatie telefonisch of per e-mail bij ons aanvragen. Heeft u vragen of stelt u het op prijs om eerst een afspraak te maken dan kunt u uw gegevens achterlaten via het contactformulier. U kunt ons telefonisch bereiken op 020 - 22 03 901 of per e-mail via info@sem.nl.


Afspraak maken?

Let op: Risicoloos beleggen bestaat niet. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen