De SEM Conversie is geschikt voor (zeer) defensieve beleggers.

  • Beleggersprofiel: Zeer defensief
  • Minimum inleg: EUR 50.000,-


Voor wie is een SEM Conversie geschikt?

U bent een lange(re) termijn belegger, die van tevoren wil weten waar u aan toe bent (voor zover dit uiteraard mogelijk is bij beleggen). U wilt iets meer rendement dan bijvoorbeeld een spaar- of depositorekening. Ondanks dat het risico bij een SEM Conversie (zeer) klein is, bent u zich er wél bewust van dat uw inleg niet gegarandeerd is.


Wat is een SEM Conversie?

Een SEM Conversie is een defensieve aandelenportefeuille met gekochte putopties als verzekering onder de aandelen en verkochte callopties voor extra rendement. Een SEM Conversie kent relatief weinig transacties en moet gezien worden als een echte “plank-legger”. Het beleggingsdoel van uw vermogen is dat het meer rendeert dan de rente op uw spaarrekening.

Waarin belegt een SEM Conversie?

Voor de aandelen en opties richt SEM zich op de AEX.

Wat is het rendement van een SEM Conversie?

De SEM Conversie heeft een zeer defensief profiel. Dit betekent dat er weinig risico gelopen wordt. U neemt genoegen met een lager rendement. De SEM Conversie is in 2010 van start gegaan en heeft sindsdien een gestage performance laten zien.

Jaar Rendement
2019 +8,55%
2018 -0,17%
2017 +8,0%
2016 +7,41%
2015 +3,6%

 *Risk disclosure: De getoonde rendementen zijn bruto en gebaseerd op een representatief aantal portefeuilles. De kosten dienen hier nog vanaf getrokken te worden om tot het netto rendement te komen. Het gaat om alle kosten die u kunt vinden op de pagina tarieven. De rendementen dienen ter indicatie. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. De waarde van uw portefeuille kan fluctueren.

 

Wat kost een SEM Conversie

Voor een tarievenoverzicht klikt u hier.

Hoe open ik een SEM Conversie?

Indien u klant bij SEM wilt worden, kunt u de openingsdocumentatie telefonisch of per e-mail bij ons aanvragen. Heeft u vragen of stelt u het op prijs om eerst een afspraak te maken dan kunt u uw gegevens achterlaten via het contactformulier. U kunt ons telefonisch bereiken op 020 - 22 03 901 of per e-mail via info@sem.nl.


Afspraak maken?

Let op: Risicoloos beleggen bestaat niet. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen